0

Bejelentkezés a webshopba|Regisztráció

Vásárlói tájékoztató | Bejelentkezés | Bemutatkozás | Szolgáltatás | Nyitvatartás
Keresés az adatbázisban  
2019. 03. 21. Csütörtök - Benedek
<< vissza a kategóriába

Frontline Spray 100ml


Hasonló termékek


Energyvet Regavet 30ml

5.671 Ft

Energyvet Audivet 30 ml

3.600 Ft

Korvimin ZVT+Reptile 200g

10.000 Ft
 


  8 % megtakarítás a Gyógyszerek webshopban!  


Eredeti ára: 6.929 Ft
Akciós ára: 6.377 Ft
Hivatkozási szám: p0767
Darabszám: db 
  Ajánlja a terméket ismerősének:
 
 


Termékleírás:

KUTYÁK ÉS MACSKÁK SZÁMÁRA

ÖSSZETÉTELE: 0,25 g fipronil/100 ml FELHASZNÁLÁSA: Kutyák és macskák bolha- és kullancsinvázió elleni kezelésére. KEZELÉS MÓDJA: Külsőleg, permetezéssel. Permetezzük a készítményt a teljes testfelületre, a flakont az állattól kb. 10-20 cm távolságra tartva. A természetes szőrnövekedés ellenében permetezzük, ügyelve arra, hogy a teljes testfelület fedve legyen, vagyis a szőrzetet a készítmény teljesen átjárja. Ezáltal a termék a bőrfelületen áthatol. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 2 napig kerüljük a samponos fürdetést. Ezt az időszakot leszámítva különböző időjárási behatások (eső, napsugárzás), valamint a mosdatás a hatás időtartamát nem befolyásolják lényegesen. 

ADAGOLÁS:
* Rövidszőrű állatoknak: 3 ml/kg testtömeg

* Hosszúszőrű állatoknak: 6 ml/kg testtömeg


A 100 ml-es flakonból 1 fújás 0,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 6, hosszúszőrű esetén 12 fújást kell számítani. A 100 ml-es flakon tartalma elegendő egy 8 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére, illetve egy 4 kg-os, rövidszőrű macska 8 alkalommal való kezelésére. A 250 ml-es flakonból 1 fújás 1,5 ml mennyiségnek felel meg, azaz 1 kg testtömegre rövidszőrű állat esetén 2, hosszúszőrű esetén 4 fújást kell száímítani. A 250 ml-es flakon tartalma elegendő egy 20 kg-os, rövidszőrű eb 4 alkalommal történő kezelésére. Egy kezelés kutyánál 2-3 hónapig tartó bolha elleni védettséget és mintegy 1 hónapos kullancs elleni védelmet biztosít. Macskánál egy kezelés kb. 30 napig tartó bolha elleni védettséget eredményez. Biztonságosan alkalmazható 2 napos kutyakölyköknél, vemhes és szoptató anyakutyáknál. Biztonságosan alkalmazható 2 napos macskakölyköknél, vemhes és szoptató anyamacskáknál. FIGYELMEZTETÉS:- Kerüljük a permet szembe kerülését.

* Kezelés közben kesztyű viselése szükséges.
* Használat után kézmosás ajánlatos.
* A kezelést jól szellőző helységben folytassuk.
* A dohányzást, étel- és italfogyasztást mellőzzük a kezelés folyamán.
* Gyermekektől elzárva tároljuk.
* Nyílt lángra vagy izzó anyagra ne permetezzük.
* A készítményt 50°C-nál magasabb hőmérsékleti behatás nem érheti.KÉRJE ÁLLATORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

Gyártja: MERIAL S.A.S.

HATÁSMECHANIZMUS

A FRONTLINE SPRAY vagy FRONTLINE SPOT ON kezelést követõen a fipronil hatóanyag behatol a bõrbe és a faggyúmirigyekben tárolódik. Ezek a faggyúmirigyek a késõbbiekben raktártárként mûködnek, hiszen a normál faggyúkiválasztással a hatóanyag folyamatosan a bõrfelszínre és szõrre jut, így biztosít folyamatos védelmet az állat számára. A legtöbb készítmény csak akkor hat, amikor a bolha vagy a kullancs már megcsípte kedvencünket, vagyis a betegségek átadása már megtörténhetett. Ezzel szemben a FRONTLINE hatóanyaga a fipronil kontaktméreg, ami azt jelenti, hogy a bolhák és kullancsok akkor pusztulnak el, amikor a bõrfelszínen a szõrszálak között haladva érintkezésbe kerülnek a hatóanyaggal. A szer a paraziták központi idegrendszerét támadva vérszívás elõtt elpusztítja az élõsködõket.


FRONTLINE permet 100 ml

Összetétel (100 ml tartalmaz): 0,25 g fipronil 100 ml vivőanyagban.

Célállat: Kutya, macska

Javallat: A fipronil fenilpirazol származék, széles hatásspektrumú, nem szisztémás hatású inszekticid és akaricid, kontaktméregként hat az ektoparazitákra. Kutya és macska részére bolhák és kullancsok elleni, továbbá tetvek, cheyletiella fajok (ragadozó atkák), Otodectes cynotis (rühatka) és bolha előidézte allergiás bőrgyulladás elleni védekezésre.

Alkalmazás módja: Alkalmazása külsőleg, permetezéssel. Permetezzük a készítményt az egész testfelületre az állattól 10-20 cm távolságra tartva. A fej kezelésekor a kezelő személy gumikesztyűs kezébe kell permetezni a készítményt, majd bedörzsölni a szőrzetbe. Az állatot letörlés nélkül hagyjuk megszáradni. A kezelés előtt és után 24 órával ne fürdessük az állatot. Egyetlen kezelés kutyáknál 60-90 napos, macskáknál 40 napos védelmet nyújt a bolhák ellen. A kutyáknak a környezet terheltségétől függően kb. 30 napos védelmet biztosít kullancsok ellen. Ismételt kezelésre 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

Adagolás: A fipronil hatóanyag általános adagja 7,5 mg/ttkg, ami megfelel 3 ml oldat/ttkg mennyiségnek (2 pumpálás/ttkg a 250 ml-es flakonból, illetve 6 pumpálás/ttkg a 100 ml-es flakonból. Szükséges esetben az adag elérheti a 15 mg fipronil/ttkg-ot, azaz 4 ml oldat/ttkg mennyiséget (4 pumpálás/ttkg a 250 ml-es flakonból, illetve 12 pumpálás/ttkg a 100 ml-es flakonból) Figyelembe kell venni a szőr hosszúságát. Rövidszőrű állatoknak a 3 ml oldat/ttkg, hosszúszőrű állatoknak pedig a 6 ml oldat/ttkg javasolt.

Alkalmazási útmutató: Kutyáknál az újabb bolha infesztáció esetén a védettség időtartama kb. 60-90 nap, kullancs infesztáció esetén kb. 30 nap. Macskáknál az újabb bolha infesztáció esetén a környezet terheltségétől függően kb. 40 napos védettség várható. A kezelés egy hónap múlva ismételhető. Kutya és macska kölyköket két napos kortól lehet kezelni. A készítmény kizárólag kutyák és macskák kezelésére alkalmazható, más fajokon vizsgálati eredmények hiánya miatt ne használja. A permet a környezet kezelésére nem alkalmas.

Tárolás: Napsugárzástól és közvetlen hőhatástól védett helyen 25°C alatti hőmérsékleten tartandó. Megfagyástól óvni kell. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Figyelmeztetés: Kerüljük el, hogy a permet az állatok szemébe, orrába, szájába jusson! Sérült bőrfelületre közvetlenül ne permetezzük! A szabadban, vagy jól szellőző helyiségben kezeljük, és ott hagyjuk megszáradni az állatokat. Nyílt lángra vagy izzó anyagra ne permetezzünk. A készítmény rendkívül gyúlékony. A kezelt állatokat tűztől és egyéb hőforrástól tartsuk távol a kezeléstől számított legalább 30 percig, vagy a teljes megszáradásukig a készítmény alkoholtartalma miatt. Az állatokat a szőrzet megszáradásáig ne simogassuk.

Kiszerelés: 100 ml 0,5 ml-es, 250 ml 1,5 ml-es adagolású mechanikai pumpával ellátott flakonban.


: Vásárlói tájékoztató : Állatmentő : Clyde : Jade : Mexi : Bejelentkezés : Hírek : Bemutatkozás : Ortopédia, neurológia : Táplálkozás : Törzsvásárlói program : Minőségirányítás : Elérhetőségek : Tanácsadás : Árlista : Szolgáltatások 2 : Galéria : Rólunk írták : Partnereink : Kérdőív - 2014 : Panoráma képek : Véradás : Kutyaovi

Vezér Állategészségügyi Központ Kft. © 2009 - Minden jog fenntartva!

Dev by: z404
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz