0

Bejelentkezés a webshopba|Regisztráció

Vásárlói tájékoztató | Bejelentkezés | Bemutatkozás | Szolgáltatás | Nyitvatartás
Keresés az adatbázisban  
2019. 01. 20. Vasárnap - Fábián, Sebestyén

Szolgáltatások 2

 
 

Állatmentő

Azt talán mindenki sejti, mi is a sürgôsségi betegellátás: aránylag hirtelen kialakult, vagy gyorsan romló kórképek kezelése ( pl. baleseti sérülés, súlyos keringési elégtelenség stb.), melyben a diagnosztikára és a terápiára aránylag gyorsan és biztos módon van szükség. Az embergyógyászatban ilyenkor megszokott dolog, hogy egy jól felszerelt rohammentő érkezik a helyszínre a közvetlen életveszély elhárítására. Az állatorvoslás során azonban eddig ilyet legfeljebb külföldi tévécsatornán láthattunk, a kutya és cica tulajdonosok őszinte sajnálatára.

Ezt a hiányt hivatott betölteni az általunk üzembe helyezett mobil kisállatambulancia, amely az országban egyedülállóan felszerelt állatmentő.
Célunk a helyszínen történő betegellátás színvonalának emelése volt, ugyanis sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a sérülés helyszínén, ahol azonnal meg kell kezdeni a kialakult életveszély elhárítását nem voltak meg azok a körülmények illetve tárgyi feltételek amik nélkül ilyen helyzetben az eredményes gyógykezelésnek szinte esélye sincs.A mentő közel két méter belmagasságú, megfelelő belső megvilágítással, elektromosan állítható műtőasztallal, zárt oxygén csatlakozással, infúziós pumpával és hordozható őrzőmonitorral. A gyógyszerszekrényekben megtalálható a sürgősségi betegellátásnál nélkülözhetetlen összes gyógyszer, az infúziók fűthető szekrényekben testhőmérsékleten vannak tárolva. A sterilitáshoz szükséges kézmosó és fertőtlenítő is fel van szerelve. Egyszóval ugyan azok a körülmények állnak rendelkezésre mint egy jól felszerelt rendelőben. Így a segítségre szoruló állatkák életének megmentésére sokkal nagyobb lehetőség nyílik, mintha csupán egy orvosi táskával érkeznénk a mentés helyszínére. Természetesen a beteg állatot a helyszíni stabilizálás után azonnal elszállítjuk rendelőnkbe, ahol a szükséges kiegészítő vizsgálatok (Rtg, UH, Endoszkóp) és a további gyógykezelés elvégzése után gyógyultan hazaszállítjuk.Minden esetben az állat tulajdonosa dönti el az eset súlyosságát, amennyiben ő úgy látja, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, mi a hívásától számított lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezünk és azonnal elkezdjük a mentést, egy állatorvos és egy asszisztens kollégánk folyamatosan ezért áll szolgálatban.
 
<< Vissza
 
 
: Vásárlói tájékoztató : Állatmentő : Clyde : Jade : Mexi : Bejelentkezés : Hírek : Bemutatkozás : Ortopédia, neurológia : Táplálkozás : Törzsvásárlói program : Minőségirányítás : Elérhetőségek : Tanácsadás : Árlista : Szolgáltatások 2 : Galéria : Rólunk írták : Partnereink : Kérdőív - 2014 : Panoráma képek : Véradás : Kutyaovi

Vezér Állategészségügyi Központ Kft. © 2009 - Minden jog fenntartva!

Dev by: z404
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz