0

Bejelentkezés a webshopba|Regisztráció

Vásárlói tájékoztató | Bejelentkezés | Bemutatkozás | Szolgáltatás | Nyitvatartás
Keresés az adatbázisban  
2019. 05. 21. Kedd - Konstantin

Bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás

 
 
A betegség kutyákon és macskákon egyaránt előfordul, a bolhanyállal szembeni túlérzékenységen alapul. Előfeltétele, hogy korábban az állatban a bolhanyál fehérjéi allergiás állapotot idéztek elő. A betegség az egész világon előfordul, akár az állat élete végéig is tarthat. Szobában tartott állatokon gyakrabban tapasztalható, valószínűnek tartják, hogy a bolhák támadása itt lökésszerű, nem pedig folyamatos inger éri a gazdaállatot. Új környezetbe kerülve is meglephetik a bolhák kedvencüket, így nyaralás előtt érdemes a bolhátlanítást elvégezni.
Egy-két bolha szúrása elég a túlérzékeny szervezetnek a betegség kialakulásához, tehát nem kell, hogy „bolhás” legyen az állat.

A csípés helyén apró göb keletkezik, amely erősen viszket, az állat folyamatosan vakarózik „rágja magát”. A szőr ezeken a területeken kihullik, a bőr kipirul, kisebesedik, nedvedzik, gyakran másodlagosan baktériumok, gombák telepedhetnek meg, amelyek súlyos bőrgyulladást idézhetnek elő.Leggyakrabban a háton és az ágyéki részen, a combon, macskánál főleg a nyakon alakul ki az elváltozás.

A tünetek észlelésekor forduljon állatorvoshoz, mert más betegségek is jár hatnak hasonló tünetekkel, valamint az időben elvégzett kezelés csökkenti a másodlagos szövődmények kockázatát.

Ha kedvencükön a betegséget megállapították, minél előbb el kell végezni a bolhamentesítési programot, amely a beteg és az együtt tartott állatok kezeléséből, valamint a környezet bolhamentesítéséből áll. Legjobban a bőrre cseppenthető oldatok váltak be, melyek helyesen használva biztonságosak, megbízható hatékonyságúak és hatásuk hosszú ideig tart.

Az állat környezetét ( kutyaház, szőnyeg stb, ) legegyszerűbben permetezéssel lehet kezelni az erre alkalmas szerekkel, melyet hetenként isméteni kell néhány alkalommal.

 
 

: Vásárlói tájékoztató : Állatmentő : Clyde : Jade : Mexi : Bejelentkezés : Hírek : Bemutatkozás : Ortopédia, neurológia : Táplálkozás : Törzsvásárlói program : Minőségirányítás : Elérhetőségek : Tanácsadás : Árlista : Szolgáltatások 2 : Galéria : Rólunk írták : Partnereink : Kérdőív - 2014 : Panoráma képek : Véradás : Kutyaovi

Vezér Állategészségügyi Központ Kft. © 2009 - Minden jog fenntartva!

Dev by: z404
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz