0

Bejelentkezés a webshopba|Regisztráció

Vásárlói tájékoztató | Bejelentkezés | Bemutatkozás | Szolgáltatás | Nyitvatartás
Keresés az adatbázisban  
2019. 11. 12. Kedd - Jónás, Renátó

Véradás

 
 

Kedves Gazdik!

Egy új rendszert szeretnénk beindítani a rendelőben, és ehhez kérnék egy kis segítséget. Sok embernek ismerős az embergyógyászatban a véradás, és miért is fontos ez. Sajnos az állatoknál is vannak olyan esetek és körülmények, amikor véradásra szorulnak ahhoz, hogy esélyük legyen a további életre. Ezt az esélyt szeretnénk megnövelni az új rendszerrel.
Miről is szól ez? Keressük azokat a felnőtt kutyákat és lelkes, segíteni kész Gazdijaikat, akik felajánlanák a kutyájukat véradónak. Legalább 25 kg-os testsúlyúnak kell lenniük, és nagyon fontos, hogy életük során még nem kaptak senkitől vért.
Vért csak egészséges állat adhat, ezért minden egyes véradás egy fizikális vizsgálattal illetve egy vérkép készítéssel indul. Egy tűszúrásért cserébe az első pár csepp vérből leszűrjük a donor kutyust különböző vektor terjesztette betegségre, mint a Babesia, Anaplasma, Ehrlichia, Lyme borreliosis, illetve szívférgesség. Kapnak a kutyák egy igazolást, hogy ekkor egészségesek, és a vérvizsgálatuk negatív. Hosszú távon amit felajánlunk a segítségért cserébe: ingyenes egyedi chipelés, illetve veszettség- és kombinált oltást, és 3 havonta féregtelenítést. Ezeken felül bizonyos számú véradás után a kezelések árából is kedvezmény jár a kutyáknak (minél többször ad vért, annál nagyobb a kedvezmény mértéke). Az első véradás előtt meghatározzuk a kutya vércsoportját, ami a véradás szempontjából lesz nagyon fontos. Mivel a kutyáknál nem olyan a vércsoport, mint az embereknél, hogy ilyen vércsoport ilyen vércsoportúnak adhat vért, azért nem kell pontosan meghatározni, hogy neki a 7 vércsoport közül melyik van, elég arra a vércsoportra leszűrni, ami leginkább meghatározó az agglutináció szempontjából, ez a DEA 1.1. Ezen belül mi DEA 1.1 negatív kutyákat keresünk.
A véradó kutyusokról nyilvántartást fogunk vezetni, amiben szerepel majd, hogy mikor és mennyi vért adott, kinek, a tulajdonos és kutyus adatai, a vizsgálatok eredményei.
Egyértelmű, hogy nem érhetőek el a Gazdik az év minden napján bármelyik pillanatban, ezért ha valaki véradónak jelentkezik szeretnénk tudni, hogy melyik kutyus mikor érhető el. Ez annyiból áll, hogy amikor a Gazdi jelentkezik, megbeszéljük, hogy melyik napokon mikor hívhatóak, be tudják-e hozni a kutyát, illetve nagyjából mennyi idő míg beérnek vele. Természetesen ezeken lehet változtatni. Ha a Gazdik elutaznak, vagy nem elérhetőek bármilyen program miatt, akkor annyit kérünk, hogy egy e-mail-t küldjenek a segiteb@gmail.com címre. Ide tartozik még, ha a kutya beteg lesz, akkor is szeretnénk kérni egy értesítést, hogy most nem érhető el.
Végül hogy is fog kinézni ez a rendszer? A véradónak jelentkezett kutyusnál meghatározzuk a vércsoportot, a megfelelő vércsoportú kutyusokat bechipeljük, az oltásokat átnézzük, ami hiányzik, akkor azt megkapja, és féregtelenítünk, ha szükséges. A Gazdi meghagyja, hogy milyen napokon, milyen napszakban, milyen telefonszámon érhető el, mennyi idő alatt érnek be (nagyjából), illetve e-mail címet, amivel még tudunk kapcsolatot tartani. Ezután ha van olyan állat, akinek vért kell adni, akkor a véradó kutyusok közül azt fogjuk hívni, aki abban az időpontban hívható, nem beteg, és nem szólt, hogy nem elérhető valamilyen oknál fogva. Ilyenkor a véradó bejön (vagy ha szükséges, kimegyünk érte), átvizsgáljuk, kap egy kanült, és elkezdjük a vérvételt. Az első pár csepp vérből készítünk egy vérképet, és leszűrjük a fent említett vektor terjesztette betegségekre. Ha az eredmények megfelelőek, akkor vért adhat a rászoruló kutyának. Ezzel az aznapi hőstett befejeződik, és hazamehet a kutyus kipihenni a történteket, legközelebb 2 hónap után adhat vért.

Ha bármilyen kérdés merülne fel a véradással kapcsolatban, akkor nyugodtan lehet kérdezni a segiteb@gmail.com címen, illetve Dr. Györffy Zsuzsannát lehet keresni a rendelőben.
Köszönjük a segítséget!
 

Véradó kutyák:


MARLEY


MEXI


JADE


CLYDE


 
 

: Vásárlói tájékoztató : Állatmentő : Clyde : Jade : Mexi : Bejelentkezés : Hírek : Bemutatkozás : Ortopédia, neurológia : Táplálkozás : Törzsvásárlói program : Minőségirányítás : Elérhetőségek : Tanácsadás : Árlista : Szolgáltatások 2 : Galéria : Rólunk írták : Partnereink : Kérdőív - 2014 : Panoráma képek : Véradás : Kutyaovi

Vezér Állategészségügyi Központ Kft. © 2009 - Minden jog fenntartva!

Dev by: z404
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz