Top

Honnan tudom, hogy a kedvencem ízületi problémákkal küzd?

Közzétéve: 2020-10-28 14:02:13

Enyhébb esetekben az állat nem jelez fájdalmat, de kevesebbet játszik, nem szívesen szalad. Súlyosabb esetekben nem szívesen áll fel, felálláskor nyüszít, sántít. Kórjelző értékű, ha nem szeretne felmenni a lépcsőn. Az ízület tapintásra, passzív mozgatására az állat fájdalmat jelez.

Mi okozza az ízületi problémákat?

- Veleszületett elváltozások, ízületi diszpláziák. Ezekben az esetekben a csontvégeken lévő ízületi felszínek nem illeszkednek egymással megfelelően, ezért az ízületi felszín a kelleténél nagyobb terhelést kap, kopások alakulnak ki, ami fájdalmassá teszi a mozgást.

- Idős életkor. Idősebb korban az ízületek regenerációs képessége csökken, ami kopásokhoz vezet.

- Nagy testű kutyafajták, elhízás. Mindkét esetben fokozott a porcokra jutó terhelés, ami idő előtti elhasználódáshoz, kopásokhoz vezet.

- Autoimmun folyamatok. A reumatoid artritisz háziállatainkban sem ritka, visszatérő, fájdalmas gyulladásos epizódokkal és ízületi károsodással jár.

Hogyan segítik a BiogenicVET ízületvédő szerek a porcok gyógyulását?

A BiogenicVET ízületvédő készítménycsaládja többféle variációban tartalmazza azokat az anyagokat, építőköveket, amelyek szükségesek a porcsejtek számára az ízületek újraépítéshez.

Ennek eredményeként csökken a fájdalom, javul a mozgáskészség és az állat általános életminősége.

A termékcsalád tagjainál az alábbi hatóanyagokat használták fel:

A glükózamin hozzájárul a glükózaminoglikánok (GAG) szintéziséhez, amelyek a porc mátrixának építő kövei.

Az MSM szerves kénforrás. A kénre szükség van a kötőszövet felépítéséhez. Az MSM-nek fájdalomcsillapító-szerű hatása is van, amennyiben csökkenti a fájdalmat közvetítő idegi impulzusok gyakoriságát. Tudományos kutatások igazolták, hogy az MSM és a glükózamin együttes adagolása csökkentette a betegekben a különböző tüneteket, mint a fájdalom, gyulladás, és a duzzanat.

A kondroitin és a hialuronsav megköti a vizet az ízületi porcban, ezáltal a porc rugalmasabb, és ellenállóbb a sérülésekkel és a terheléssel szemben.

A hialuronsav egyike az ízületi váladék két legfontosabb összetevőjének, a gumihoz hasonló fizikai tulajdonságokkal. A szinoviális folyadék viszkozitása fordítottan arányos a víztartalmával. A víztartalom csökkenése fokozza a viszkozitást. Ez elősegíti az ízületek működését: terhelés hatására a víz kipréselődik, koncentráltabb lesz az ízületi váladék, a nyomás csökken. Emellett jelentős fájdalomcsillapító hatása is van.

A mangán létfontosságú a glükózamino-glikánok és a kollagén szintéziséhez, és lehetővé teszi a kollagén rostok közötti keresztkötések létrejöttét.

A kollagén az extracelluláris mátrix fő strukturális fehérjéje a test különféle kötőszöveteiben (ínak, porcok, csontok, bőr). A kötőszövet fő összetevőjeként ez a leggyakoribb fehérje az emlősökben, a szervezet teljes fehérjetartalmának 25-35%-át is kiteheti.

A termékben lévő hidrolizált kollagént a fehérjék speciális, enzimatikus hidrolízisével állítjuk elő. Molekulamérete 2000 Dalton, amely nagyon jó emészthetőséget és hideg vízben való jó oldékonyságot biztosít.

A BiogenicVET ízületvédő termékcsalád különböző tagjai az alábbi összetevőket tartalmazzák:

- ARTHRO COLLAGEN: Kollagén, glükózamin

- PRO COLLAGEN: Kollagén, glükózamin, hialuronsav

- ARTOMAX SMALL BREEDS (kistestű kutyáknak), ARTOMAX LARGE BREEDS (nagytestű kutyáknak) és az ARTOMAX GIANT BREEDS (óriás testű kutyáknak): Glükózamin, MSM, kondroitin-szulfát, hialuronsav, mangán-szulfát

Hogyan alkalmazzam a BiogenicVET ízületvédő termékeket?

A BiogenicVET ízületvédőket szájon át közvetlenül beadva, vagy a táplálékba keverve, kúraszerűen kell alkalmazni.

Az Arthro Collagent és a Pro Collagent vízben való feloldás után fecskendővel kell az állat szájába beadni.

Hogyan juthatok hozzá a BiogenicVET ízületvédő termékekhez?

Ezek a termékeink vény nélkül kapható takarmány kiegészítők, amelyeket az AlphaVetnél és állatorvos partnereinken keresztül, valamint állatpatikákban forgalmazunk.