Top

Létezik szorongás a kutyáknál is?

Közzétéve: 2020-10-28 15:57:56

Az utazás, új környezet, egyedüllét, váratlan hanghatások – pl. mennydörgés, tűzoltó sziréna vagy a tűzijáték szorongást válthat ki a kutyákban. Ismert jelenség a napközben egyedül tartott, bezárt kutyák körében a szeparációs szorongás.

Honnan tudom, hogy a kutyám szorong?

Az intenzív félelem látványos tüneteit – felugrás a gazdi ölébe védelmet keresve, vagy a menekülés, az ajtó kaparása, nyüszítés – valamennyi kutyatulajdonos számára ismert. A szorongás kevésbé intenzív tünetekkel jár, ámbár eléggé látványos jel, ha a magára hagyott kutya szétrágja a papucsot vagy a kanapét, esetleg odapisil a szoba közepére. Szorongásra utal a folyamatos ugatás, vonítás, intenzív vakaródzás, a mancs nyalogatása, nyugtalan járkálás.

Mikor van szükség nyugtató készítményre?

- Kölyökkutya vásárlása után az új helyzet megszokásáig

- Utazás során

- Állatorvosi vizsgálat előtt

- Vihar, tűzijáték előtt

- Szeparációs szorongás esetén*

*A szeparációs szorongásról következetes neveléssel lehet leszoktatni a kutyát, a nyugtató szer átmeneti megoldás.

Hogyan segíti a BiogenicVET Calmatonin a szorongás leküzdését?

A BiogenicVET Calmatonin többféle gyógynövény kivonatát és egyéb hatóanyagok kombinációját tartalmazza.

A golgotavirág kivonatról régóta ismert a relaxáló és szorongáscsökkentő hatása. Gátolja több, fontos neruotranszmitter (dopamin, norepinefrin, szerotonin) lebontását, ezek szintje emelkedik a szervezetben, ami javuló kedélyállapotot és vitalitást eredményez.

Az orvosi székfüvet évezredek óta használják a tradicionális gyógyászatban a szorongás enyhítésére és a düh lecsillapítására. Az orvosi székfű apigenint, egy flavonoidot tartalmaz, amelynek nyugtató hatása van.

A valeriána gyökere jól ismert a szedatív tulajdonságáról, a stressz enyhítésére, álmatlanságra, szorongásra, a rohamok visszaszorítására, relaxációra használják.

A triptofán (TRp) tápanyagként egy nélkülözhetetlen aminosav, amely a szerotonin rendszeren keresztül befolyásolja a kedélyállapotot és viselkedést emlős fajokban.

A melatonin a természetben előforduló hormon úgy az állatok, mint az emberek testében. A tobozmirigy termeli.

Hogyan alkalmazzam a BiogenicVet Calmatonint?

A BiogeniVET Calmatonin termékformája kapszula, amelyet közvetlenül az állat torkába kell beadni, illetve a kapszula széthúzása után a tartalma az állat eledelébe keverve is beadható.

Adagja 1-3 kapszula naponta 10 kg testtömegre.

Hogyan juthatok hozzá a BiogenicVet Calmatonin termékhez?

Ezek a termékeink vény nélkül kapható takarmány kiegészítők, amelyeket az AlphaVetnél és állatorvos partnereinken keresztül, valamint állatpatikákban forgalmazunk.

 

Kapcsolódó termékek: